31 maj 2013

80,talisterna

Allmänt

Man ska inte generalisera men 80,talisterna är en grupp individer som borde skärpa sig.Efter att i många debatter och intervjuer senaste tiden ha framkommit "att dessa individer"är krävande, kräsna, för det mesta ganska lata.De konsumerar det de vill, fastän ofta ej behöver? De ursäktar sig oftast med att de inom arbetslivet kör samma race allesammans. Så gillar vi inte chefen på jobbet säg upp dig försök nåt annat?Vill de ha ett högavlönat jobb fastän kompetensen saknas - gör ett försök i alla fall? Är det en egotripp för 2000,talet?
 
Vi något äldre förfäras ofta av dessa själviska människor. Dom glömmer ofta att ingen blir så av en slump,utan det är arvet nämligen att 80,talisterna surfar på sina stackars föräldrar? De äldre menar och jag har fallit i samma fälla - 
VI VILL GE DEM DET VI ALDRIG KUNDE FÅ. Så 80,talisterna växte upp i ett samhälle som hyllar kapitalismen & individen, dom har blivit en del av den teknik som gör vi står i ständig kontakt med omvärldens kriterier.Och allt ska hända plötligt nu,precis nu för sjutton. Så visst en sån person kan man ofta spåra tillbaka till föräldrarna som ändå ville hjälpa sina barn på färden,och där samhället understryker detta hela tiden genom bidragskarusellen.
90,talisterna ja, dom återkommer jag till litet senare.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress