8 juni 2012

Den förste

Foton

Den förste som gjorde mig uppmärksam på att man måste ha "ett annat jobb"vid sidan av målandet var konstnär B,Handell i Norrköping där vi möttes på Swahns ateljéer under några glada år. Själv var Handell en skicklig tecknare och hade många tidningar som sökte hans bilder, men mest höll han till i Norrköpings Tidningar.

På Swahns fixade han iordning fotografier som retuschör där han tar bort alla mörka prickar - och ovidkommande detaljer som kommer när man låter förstora fotografier, ja på den här tiden. Nu har tekniken kommit så långt så att såna jobb ej finns längre - men jag målade här på fotografiskt underlag som Swahns kallade det skämtsamt. Men det handlade mera om att färglägga en svartvit bild med mjuka bommulstrasor/bomullstussar så några penslar fick man inte använda här.

Detta var halva dagens arbete  - den andra halvan fick jag packa in tavlor vilket var lite trist och hjälpa till med diverse andra sysslor.Tråkigast var när man var tvungen åka med till posten och lämna paket vid dagens slut.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress