15 augusti 2018

Musikstan Göteborg

Allmänt

Vad händer med staden kan man fråga sig.Som jag innan varit inne på tar de nu bort Populärmusiken från anslagen för kultur i Väst? Den så kallade VG-regionen delar nu sparsamt ut sina pengar till allt mindre elever.Så hur faen ska staden kunna leva på allmosor o ryktet som en musikstad i tiden?
 
Nu ska det bli andra takter säger ledningen för Svenskt Live.Det var förra året de upptäckte att VG-regionen brottades med sin ekonomi - så de små och mellanstora arrangörerna fick kasta in handduken o så blev det en stor förlust för musiken i Göteborg naturligtvis.När många ifrågasatte turbulensen..så hette det att man får skilja på fin och fulkultur basta.Gamla systen som lever kvar måste ju bort....tänk att allt annat kan få ett sånt slut,men icke den livslånga,tråkiga,och kostsamma politiken som det ser ut i dag år 2018 - man tar sig för pannan.
 
Allting numera måste tydligen vara "kommersiellt gångbart" annars är det inget man satsar på.De små scenerna måste leva annars blir det sannerligen ingenting kvar...till de större scenerna hävde man ur sig - undrar hur det kommer se ut om tre fyra år runt om i vårt land? Jag är ingen pessimist precis,men nu sker förändringar överallt.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress