EUs flopp 1

A,Amelins målning av händelserna i Ådalen,som vi också numera glömt bort,kampen mellan borgarna o arbetarna som präglade en stor del av 1900,talets början - återger inte händelserna som jag fått läsa den i lyriken.Det tragiska i Ådalen 31 då militär sköt ner strejkande jobbare för bättre villkor,texterna understryker motsättningarna på ett helt annat sätt menar jag.Precis som filmer som hämtat stoffet från romanerna...det blir bleka kopior.
 
Detta skulle inte kunna ske i dag då hela denna flyktingkris nu verkligen drabbat även Sverige.Samt att vi gick med i EU som förstärkte förfallet ytterligare,då mynnade det ut i ett moraliskt/politiskt förfall.Denna union skulle bygga på världens respekt för vår värdighet hette det i texterna.Sedan har vi uppmärksammat vad EU ägnar sig åt sedan åren 2014--2015 där de behandlar flyktingar som vilka varor som helst? Och låter dem hamna i länder som fullständigt struntar i brutalitet,och våld o släpper helt de internationella normer som var förutsatt?
 
Så var blev den lovade tryggheten utav för människor som hade ett helvete? Det var ju inte alla dessa skyddslösa individer som satte igång överfallskriget på Irak? Där började alltsammans och ja sedan har vi kunnat följa upptrappningen med Syriens diktator, som värsta pådrivare.Den smutsiga uppgörelsen EU gjorde med Turkiet ledde till att de som tog sig över Egiska havet sändes tillbaks till diktaturen i Turkiet.

Kommentera här: