Ny film.

Och så kommer nu filmen om Astrid Lindgren(dessa filmdokument)vår småbarnsförfattare med en otrolig utgivning i Europa.Jag har sett så många..att jag ej kan minnas alla,och detta att göra filmer om KÄNDISAR går tydligen aldrig ur det folk som jobbar omkring o runt de mera kända? Och jag vet att det talades om detta med film medan Astrid levde i Stockholm i sin enkla tvåa...där hon inte ville ha folk springande..o var skeptisk till filmen?
 
Jag kan förstå författarinnen i detta,,det hon gjort för BARNEN och alla hennes böcker o Pomeripossa räcker för att bilda sig en uppfattning om vad Astrid stod upp för,och alla berättelser hon skrivit oss under sitt liv.Så dessa bleka kopior av en svunnen verklighet - är inte mycket hänga i granen? Det hade varit bättre ge henne hjälpen medan hon fanns där i Stockholm,då hon innan sitt kändisskap hade dålig ekonomi som de flesta andra?
 
Nåväl,nu är eländet igång och huvudrollen görs av Billie August dotter Alba som är nervös spela rollen som Astrid.Inspelningar ha börjat vid Lilla Edet norr om Göteborg.,i den gamla 1800,talsgården o handlingen tar sin början 1929 där den då 22-åriga Astrid får ett tråkigt besked från Danmark.Hennes son Lasse får ej längre bo kvar hos fosterföräldrarna o Astrid blir mycket arg o skriker rakt ut......Budgeten ligger på runt 50 miljoner kronor.
 
 

Kommentera här: