Inblickar.

Henri Matisse fransmannen hade ett sätt se det hela när han skrev "Vare sig vi vill det eller inte,så uppstår ett slags medlemskunskap mellan oss som målar och tiden".Han menade själv att 1900,talet var den tid då denna konst fick sitt uppsving över stora delar av världen.Där tonvikten alltid låg på måleret för det mesta.
 
Så ambitionen en del klagade på var ändå att försöka sätta in svensk konst o sklulptur i ett sammanhang.Och kanske också i ett idéhistoriskt perspektiv utan nämnvärda krusiduller med en massa namn,så bloggen vänder sig till vanliga människor som känner för att läsa nåt annat än det som står sparsamt om i våra dagstidningar.För det är inte mycket om man letar i de där så kallade kulturhörnen de lyckas sätta en del käcka rubriker på?
 
Och tyvärr i de spalterna framhärdas bara elitens smak,och de kända namnen i århundradet.Där under ligger ett sjok av duktiga kvinnor o män som ägnar hela sina liv åt att måla - i olika tekniker,och där en del lever alldeles utmärkt på sitt skapande där hemma...fastän visst det är en jäkla utmaning måste jag skriva.Att måla är en sak men verkligheten är något helt annat. Så tänk på det innan ni hoppar i galen tunna mina vänner..?

Kommentera här: