90 mil Österlen.

Det blev många turer under två dygn på Österlen.Vi bilade kors o tvärs i alla de riktningar och jag fäste mig vid gamla Skillinge (där vi tänkte köpa hus)där en del var ändrat o nytt. För att inte skriva om Simrishamn där en god vän bodde några år o drev en affärsrörelse jag kallade honom Blondie. Dock,han var inte kvar i staden.
 
Åter fick jag njuta av arkitekturen med alla de underbart vackra husen i staden.Besökte naturligtvis några krogar och tittade på nyheter och senare caféerna på gågatorna, ja det vilar nåt visst över den här delen av landet.Dag två åkte vi o tittade på Stenarna på den höga Åsen,,mycket folk överallt o alla dessa rökerier vi bara vandrade förbi.
 
Sen äppelmust där vi handlade en del - och åkte sedan vidare mot Ystad vår sydligaste stad.Efter nåra timmars vandring i gamla delar sv stan med dessa underbara gamla kåkar för här fanns ännu flera än i Simrishamn.Så tog vi en lunch på Hotel Svea vid hamnen - rödspätta var precis lagom för att orka med resten av dagen,,men faen va dyrt det blev.Lyxkrogar tar minsann betalt av sommarens gäster...Men undrar hur de fixar vinterhalvåret?

Kommentera här: