Ekmans böjelser.3

Men konstigt nog är det ej så många som längre reagerar mot Ekmans böjelser att i bilder visa sånt,tja sån skit som det handlar om hela tiden med hennes teckningar,och som kallas konst av många? Är det verkligen så många som köper det här o låter hänga det i en barnkammare? Har hennes fula bilder med alla nidteckningar något berättigande - det har jag och andra många gånger när hennes bilder kommer på tal?
 
Och i en tid när fenomenet Pippi Långstrump drog fram i media genom Astrid Lindgren och Kalle Anka och blev högläsning på de flesta Dagis i Riket,är det svårt tänka sig att yngre besökare kunde eller ville förstå såna där äckliga teckningar?Eller var det en TYST demonstration helt enkelt mot författaren Astrid Lindgren hon bara ej kunde stå ut med som bortglömd konstnär i borgarnas rike där i huvudstaden? Detta tänker jag ofta på faktiskt?På 60 - 70 -och 80talet var M,L Ekman en hatad o bojkottad människa och ingen köpte heller hennes tavlor.
 
Hon fick hotbrev från pryda småborgare - så jag har alltid undrat hur denna kvinna kunnat LYFTAS FRAM av kulturetablissemanget i staden där hon bor? Förmodligen därför att hon är en kändis o gift sig med kändisar,och att hon håller sig framme o klankar på allt som är förlegat o gammalt? Hon har på detta viset röjt mark utan att själv komma så långt.Och jobbat för vår tids Queerfeminism som vill snoppa av (därför alla pittar) alla Vita Män,o upplösa familjebilden av det rätta - det mogna i livet som ger bestårnde värden?Och därmed alla traditionella föreställningar om kärleken man kvinna,barnen.Och det homogena samlivet som är en grundsten.

Kommentera här: