29 april 2013

Att lämna livet

Allmänt

Efter en operation och 17 påfrestande behandlingar har ej Kristian Gidlund kunnat klara sig i "sin kamp mot cancern".Ett tag såg det bra ut för honom men sedan kom sjukdomen tillbaka, han lider av magsäckscancer som är ganska ovanlig i Sverige.Den drabbar ofta äldre män omkring 65 till 80 år gamla. Männen drabbas också oftare än kvinnor av denna sjukdomen,och ofta kan man med kirurgi där tumören skärs bort komma till bättring.
 
Oftast ger den sig till känna genom värk i maggropen, plötsligt viktnedgång, obehagskänsla och uppkördhet vara de första tecknen på magsäckscanser.Genom hans blogg som växt ut väldigt senaste året beskriver Kristian sina tankar och hur han numera tar varje dag som en gåva,och att han verkligen hoppas Gud har försynen att låta honom få ännu en sommar där i Hägersten utanför Stockholm? Bloggen startade han efter det han fått sitt allra första cancerbesked av läkarna. Han ville då skapa en samlingsplats för sina närmaste där han kunde avge dagliga rapporter om sitt tillstånd,och det blev på två år över sju miljoner läsare det.
 
Att en ung kille på 29 år ger ut en sån här bok är ovanligt - och hjälp har han av att han är just journalist & musiker och är van att skriva, och umgås med folk ute i livet,ute i vår verklighet. Själv tror Kristian att det stora intresset beror på att hans texter "naket beskriver hur livet försvinner"och det uppdämda stora behovet av att prata,skriva om döden. Vi försöker nog bortse från detta säger han, men hur mycket vi än rensar tankarna från detta är verkligheten en helt annan än den vi ofta föreställer oss. Döden säger Kristian, glömmer ej bort oss människor.
 
Boken bär titeln; "I Kroppen Min"
Bloggen blev en bok till slut.
Finns nu i handeln.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress